Vincenzino Scocchia, Fransa’nın Lyon şehrinde Pizzeria Ristorante Grill’de Executive Chef olarak çalışmış, Almanya ve Amerika’da Klasik İtalyan Mutfağı Konsept Danışmanlığı yapmıştır.
Türkiye’nin önde gelen markalarıyla gastronominin kalbi olan şehirlerde iş birliktelikleri geliştirmiştir.
Tui Group İtalyan Mutfağı’nda Konsept Danışmanı, Cento Per Cento Nişantaşı’nda Executive Chef,
Maxx Royal Hotel İtalyan Mutfağı’nda Chef, Günaydın Steak House’ta Mutfak Koordinatörü olarak yer alması bu iş birliklerinden bazılarıdır.
Kırk dört yıllık mesleki deneyimini, klasik İtalyan mutfağına duyduğu aşkı ve vefayı Alaçatı’da, sahibi de olduğu Da Enzo il Ristorante’de sürdürmektedir.