profascilikegitimi2

Profesyonel Aşçılık Eğitimi

Şef olmak, bu alanda kariyer yapmak isteyen ya da servis standartlarını öğrenmek ve pratik yaparak kariyerini güçlendirmek isteyenlerin katılabileceği bir eğitim olan
MYK Gastro Arena “Profesyonel Aşçılık eğitimi”, İstanbul Gelişim Üniversitesi iş birliği ile YÖK onaylı sertifikalıdır.
Öğrencilerine Türkiye’nin önde gelen restoranlarında Şef Mehmet Yalçınkaya referansı ile 2 ay staj imkânı sunar.
Maksimum 15 kişilik sınıflarda öğretimlerin verildiği, ürün ile topraktan sofraya kadar uzanan sürecin paylaşımı ile dünya ile entegre vizyon içeren müfredatı ile
MYK Gastro Arena’da verilen Profesyonel Aşçılık eğitim detayları aşağıdaki gibidir:

Kimler katılabilir?

Mutfağa ilişkin temel bilgi, ilke ve tüm donanımı edindirmeyi amaçlayan profesyonel aşçılık eğitimine;  kariyerine yiyecek-içecek sektöründe başlamayı ya da devam etmeyi planlayan, aşçılığını mesleğine dönüştürmek ya da sadece kendi mutfağının şefi olmak isteyen 18-55 yaş arasındaki tüm yemek tutkunları katılabilir.

Eğitimin süresi nedir?

Profesyonel aşçılık eğitimi 3 aylık planlanan bir programıdır.
Katılımcılar 12 hafta boyunca, haftada iki gün ve günde 6 saat olmak üzere haftada 12 saat ders görürler.
Eğitim programının toplamı 144 saattir. Eğitim sonrasında ise Türkiye’nin önde gelen restoranlarında Şef Mehmet Yalçınkaya referansı ile 2 ay staj imkânı sunulur.

Neler öğreneceksiniz?

  • Oryantasyon, Mutfakta Hijyen ve İş Güvenliği
  • Doğrama Teknikleri
  • Tavuk İşleme, Tavuk Suları, Bağlayıcılar ve Veloute Sos
  • Kahverengi Et Suları ve Soslar (Bechamel Sos ve Türevleri, Domates Sos ve Türevleri)
  • Emülsifiye Soslar, (Mayonez ve Hollandaise Türevleri)
  • Balık İşleme ve Sulu Isı Pişirme Teknikleri
  • Kabuklu Deniz Mahsulleri Eğitimi
  • İleri Balık Pişirme Teknikleri (Sıcak ve Soğuk Füme, Gravlaks, Carpaccio, Tartar, Pastırma, Confit)
  • Uzakdoğu Yemekleri Uygulamaları
  • Kuru Isı Pişirme Teknikleri (Roast, Saute, Stir Fry, Poelle)
  • Yağda Pişirme Teknikleri (Pan Fry, Deep Fry)
  • Et İşleme (Kuzu) ve Sulu Isı Pişirme Teknikleri (Etuve, Haşlama, Kağıtta Pişirme, Tuzda Pişirme)
  • Et İşleme (Dana) ve Kuru Isı Pişirme Teknikleri
  • Karışık Isı Uygulamaları (Braise, Pot Roast, Stew)
  • Makarna Uygulamaları
  • Sous Vide, Confit Pişirme Teknikleri
  • Salatalar ve Mezeler
  • Osmanlı’dan Günümüze Türk Mutfağı
  • Esnaf Lokantası Lezzetleri 1
  • Esnaf Lokantası Lezzetleri 2
  • Burger ve Sokak Lezzetleri
  • Mutfakta Teknoloji Kullanımı
  • Mutfakta Bilim (Moleküler Teknikler ile Yemekler Hazırlama)
  • Yeni Yemek Reçetesi Geliştirme