PRE SCHOOL

PRESCHOOL’A KİMLER KATILABİLİR?

Mutfağa ilişkin temel bilgi, ilke ve tüm donanımı edindirmeyi amaçlayan hızlandırılmış aşçılık programına, kariyerine yiyecek-içecek sektöründe başlamayı ya da devam etmeyi planlayan, aşçılığını mesleğine dönüştürmek ya da sadece kendi mutfağının şefi olmak isteyen 18-55 yaş arasındaki tüm yemek tutkunları katılabilir.

 

EĞİTİM KAÇ AY SÜRECEK?

Preschool 2 aylık planlanan bir eğitim programıdır. Katılımcılar 8 hafta boyunca, haftada iki gün  altışar saat olmak üzere haftada 12 saat ders görürler. Eğitim programının toplamı 96 saattir.

NELER ÖĞRENECEKSİNİZ?

Mutfakta hijyen ve iş güvenliği

Oryantasyon, hijyen ve iş güvenliği

Doğrama Teknikleri 1 / Doğrama Teknikleri 2

Stock Broth uygulamaları: Beyaz et suları, kahverengi et suları, tavuk suyu, balık suyu, kahverengi kemik suyu

Soslar 1 / Soslar 2

Çorbalar 1 / Çorbalar 2

Tavuk işleme ve tavuk yemekleri

Pişirme teknikleri uygulamaları-poelle (Tava tavuk göğsü ve pan sauce garnitür)

Balık uygulamaları

Et işleme 1: Haşlama ve kendi suyunda pişirme teknikleri

Et işleme ve pişirme, sırt etleri eğitimi

Braise stew ve pot roast uygulamaları

Kızartma uygulamaları, pan frying (Schnitzel)

Makarna uygulamaları

Salata ve salata sosları

Mezeler

Prezantasyon (sunum incelikleri), son dokunuşlar