Bilkent Endüstri mühendisliğini bitiren Melih Demirel, çocukken merakla izlediği annesini ve ilerleyen yıllarda keşfettiği tutkusunun pesinden giderek NY`da bulunan Culinary Institute of America`dan 2010 yılında mezun olmuştur. New York`dan Tokyo`ya dünyanın pek çok ülkesinde Michelin yıldızlı, tutkulu ve farklı teknikler ile deneyimsel tecrübeler sunan restoranlarda çalışmış olan şef, 2014 yılında ilk restoranı olan Tabla`yı açmıştır.
Yıllar geçtikçe ve tecrübesi arttıkça Türk mutfağına saygısı artan şefin, bugünkü mutfak anlayışı modern teknikler ile geleneklerimizi bir arada deneyimlemeye olanak sağlamasıdır. Şefin vizyonu; geçmiş tarihimizi ile çağdaş mutfağı buluşturmak ve bunu yaparken dört temeli baz almaktır ; köklerimiz, geleneklerimiz, bugünümüz ve geleceğimiz. “