Alanında her zaman yenilikleri ve farklılıkları takip eden Cüneyt Asan; Günaydın Et, Günaydın Kasap/Steak House, Günaydın Köfte/Döner markalarıyla sektöre hizmet veren ve Türkiye’de yapılan “En İyi 10 Restoran” seçimlerinde her zaman ilk sıralarda yer alan bir isim. Yan ürünleri Gaziantep’ten getiriyor, etin en iyisini hedefliyor, ustasını da en iyi şekilde yetiştiriyor. İletişime çok önem veriyor. Türkiye’de AVM’ler dönemi başladığında İstinye Park’ın kurucuları Cüneyt Asan’ın müşterisiydi. Kurduğu doğru ve iyi iletişim sayesinde kendine alan yaratarak İstinye Park’ta yerini aldı. Dry Aged yöntemini Türkiye’de tanıtıp yaygınlaştırdı. Cüneyt Asan’ın projesi olan Himalaya tuzundan yapılmış dolaplar bugün bütün dünyada kullanılıyor. 2016’da Dubai’de ilk şubesini açtı. Buradaki mekân sayılarını hızlı bir şekilde artırmayı hedefliyor. Katar, Londra ve New York’ta da yer almak planları arasında. Kendi etini kendisi için üreten bir marka Günaydın. Balıkesir Gönen’deki çiftlikte 20 bin dana besliyor; çiftlik Türkiye’deki beş ari çiftlikten biri.
2015’te Doğuş Gurubu ile ortaklık kuruldu; hedef, dünya markası olmak. Cüneyt Asan’ın en önemli ilkesi gittiği her yerde var olduğunu hissettirmek. İnsanın varlığını hissetmediği takdirde kendi değerini de fark etmediğini, dolayısıyla yolda kaldığını düşünüyor. Kendisi tüm yaşamı ile hayatın bir gerçeğini sembolize ediyor. Kendini bulabilen, kendine yol çizebilen ve o yoldan yürüyen, en çok da inat eden bir karakter. Başarmak için bir hedef ve en önemlisi de bir ihtiyacın olması gerektiğini savunuyor. Çok varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmenin, çalışmak ve başarmak azmi adına birçok sebebi yok ettiğini düşünüyor. Şansa ve tesadüfe asla inanmıyor; emeğe, akla ve bilime inanıyor, inandıklarının ve rüyalarının arkasından koşmaya inanıyor. Düşündüklerine bir sevda gibi inanmayı başarı nedeni olarak kabul ediyor. Tüm zorlukların, daha çok gelişmek için sebepler olduğunu düşünüyor. Gelişmeden ve emek vermeden, dönüşümün mümkün olmadığını savunuyor.