• 0536 214 45 86 – 0212 465 30 14
  • info@gastroarena.com.tr
  • PRESCHOOL

    PRE SCHOOL

    PRESCHOOL’A KİMLER KATILABİLİR?

    Mutfağa ilişkin temel bilgi, ilke ve tüm donanımı edindirmeyi amaçlayan hızlandırılmış aşçılık programına, kariyerine yiyecek-içecek sektöründe başlamayı ya da devam etmeyi planlayan, aşçılığını mesleğine dönüştürmek ya da sadece kendi mutfağının şefi olmak isteyen 18-55 yaş arasındaki tüm yemek tutkunları katılabilir.

     

    EĞİTİM KAÇ AY SÜRECEK?

    Preschool 2 aylık planlanan bir eğitim programıdır. Katılımcılar 8 hafta boyunca, haftada iki gün  altışar saat olmak üzere haftada 12 saat ders görürler. Eğitim programının toplamı 96 saattir.

    NELER ÖĞRENECEKSİNİZ?

    Mutfakta hijyen ve iş güvenliği

    Oryantasyon, hijyen ve iş güvenliği

    Doğrama Teknikleri 1 / Doğrama Teknikleri 2

    Stock Broth uygulamaları: Beyaz et suları, kahverengi et suları, tavuk suyu, balık suyu, kahverengi kemik suyu

    Soslar 1 / Soslar 2

    Çorbalar 1 / Çorbalar 2

    Tavuk işleme ve tavuk yemekleri

    Pişirme teknikleri uygulamaları-poelle (Tava tavuk göğsü ve pan sauce garnitür)

    Balık uygulamaları

    Et işleme 1: Haşlama ve kendi suyunda pişirme teknikleri

    Et işleme ve pişirme, sırt etleri eğitimi

    Braise stew ve pot roast uygulamaları

    Kızartma uygulamaları, pan frying (Schnitzel)

    Makarna uygulamaları

    Salata ve salata sosları

    Mezeler

    Prezantasyon (sunum incelikleri), son dokunuşlar

    WhatsApp chat