• 0536 214 45 86 – 0212 465 30 14
  • info@gastroarena.com.tr
  • EKMEK VE HAMUR TEKNİKLERİ

    EKMEK VE HAMUR TEKNİKLERİ

    “Yaşamak aslında ekmek kavgası değil midir?”

    On iki bin yıl önce yerleşik hayata başlayan âdemoğlu, toprağın en kutsal hediyesi buğdayın tek bir tanesiyle uygarlığa ilk adımını atmış. Toprakla başlayan uygarlık yolculuğunda tahıl, insanın ve toplumların vazgeçilmezi olmuş. Un suyla yoğrulmuş, mayayla canlanmış, ateşe sabredip ekmek olmuş. İnsan ekmekle tanımlamış hayatı, “ekmek kavgası” demekmiş yaşamak. Sofrada etten önce ekmeğe gidermiş insanın eli. “Ekmek parası” için çalışırmış insan, hayatın en zor anlarını bir cümlede anlatmış, “Ekmek aslanın ağzında!” demiş.  Ne güzeldir bir somun ekmeği bölüşmek!

    Atölyemize girdiğinizde ekmek kokusuyla karşılayacağız sizi. Sıcacık ekmeğin mis gibi kokusuyla çocukluğumuzun en masum anlarına gideceğiz. Anadolu mutfağının temel besinlerinden ekmeğin bölgelere göre farklılaşan pişirme yöntemlerini, farklı tahıl unlarıyla hazırlanan ekmek hamurlarını, mayalı-mayasız, ekşi mayalı ve artizan ekmek yapma tekniklerini öğrenecek, kendi ekmeğinizi yapabileceksiniz; hamurun mayalanırken canlanmasını, fırında pişerken sabrını göreceksiniz. Hamur yoğurmak isteyen, ekmek kadar temiz, su gibi aydın herkesi bekliyoruz!

    DETAYLI BİLGİ İÇİN İLETİŞİME GEÇİNİZ

    WhatsApp chat